U piletini ima najviše “hemije” i antibiotika: Saznajte kako da se oslobodite otrova

Činjenica je da najčešće nismo u prilici da kupujemo i jedemo isključivo organske proizvode lišene hemije i lekova. Ako živite u gradu, “osuđeni” ste na kupovinu namirnica u supermarketima, a koje su većinom pune pojačivača ukusa i aditiva.

Pored svinjetine, pileće meso spada u najpopularnije namirnice životinjskog porekla, međutim tu postoji veliki problem. Da bi se smanjio trošak i ubrzao proces uzgoja ovih životinja, one se hrane ne samo kombinovanom hranom, već im se dodaju i hormoni. A da bi se sprečile bolesti i smrtnost svela na minimum, hrani se dodaju i antibiotici.

Kada se takvo meso nađe na trpezi, onda sve što je životinja jela tokom uzgoja ulazi u naše telo. Da biste izbegli i sami da zatrujete sopstveni organizam, postoje tri načina da očistite ovo meso od svega štetnog.

Kuvanje u dve vode

Ako ste kupili pileće grudi i leđa, najbolje bi bilo da izbegnete pripremu supa. Činjenica je da tokom kuvanja gotovo sve štetne materije iz mesa “pređu” u vodu. Međutim, ako ne želite da odustanete od tople, pileće supe, onda dva puta bacite vodu u kojoj se kuva – prvi put kada voda samo proključa, a drugi put kada je meso napola kuvano.

Bacite kožicu i iznutrice

Ovaj metod najviše odgovara onima koji vole da piletinu pripremaju u rerni. Pre pečenja, uklonite ostatke iznutrica iz piletine, uklonite kožu koja sadrži ne samo ogromnu količinu štetnih supstanci, već i “loš”
holesterol koji šteti krvnim sudovima. Kada pečete, pokušajte da postavite meso tako da masnoća teče u pleh i “ne vraća” se nazad u meso. Tako ćete dobiti meso koje je zdravo i korisno.

“Kiseljenje”

Ovaj metod najviše podseća na kiseljenje. Omogućava vam ne samo da se rešite štetnih supstanci u piletini, već i da ubrzate proces kuvanja i poboljšate ukus mesa. Pripremite rastvor od 4 kašike soli i jednog litra vode sobne temperature. Dodajte 2-3 kašike limunovog soka ili pola kašičice limunske kiseline. Sve dobro izmešajte da se sastojci rastope. Piletinu iseći komade i potopiti u polovinu ove tečnosti. Ostavite da odstoji par sati, zatim isperite meso tekućom vodom i ponovite postupak sa preostalom tečnošću.

Check Also

Da li je bolje kuvati na ulju ili maslacu: Odgovor nije jednostavan, zavisi od više stvari!

U zavisnosti od navika, afiniteta, zdravlja, ukusa koje volite, odgovor na ovo pitanje je drugačiji. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *