Sjajan start Karate kluba „Pobednik 032“

U nedelju, 3. oktobra u Aleksandrovcu, održane su prve kvalifikacije za prvenstvo države u organizaciji JKA SHOTOKAN karate federacije Srbije. Time je zvanično otvorena sezona takmičenja za 2021/22. godinu.

Na ovom takmičenju, uprkos epidemiološkoj situaciji, učestvovao je veliki broj klubova, među kojima je i Karate klub „Pobednik 032“ iz Čačka.

Takmičilo se u svim kategorijama, od najmlađih pa sve do veterana, a „Pobednici“ su predstavljali naš grad sa 12 takmičara.

Takmičar koji ima samo četiri godine, Maksim Marinković u disciplini kihon, osvojio je zlatnu medalju i pehar kao najmlađi učesnik takmičenja.

Dva takmičara, kojima je ovo bio prvi nastup i vatreno krštenje, Isidora Pantelić i Stefan Blagojević takodje su osvojili medalje.

Isidora je osvojila treće mesto u katama, dok je u borbama uspela da dodje do prvog mesta savladavši tri protivnice na svom putu do zlatne medalje.

Stefan Blagojević u katama je ovaj put ostao bez medalje, dok je u borbama osvojio bronzu.

Luka Mladenović, Jovana Zimonjić i Jana Zimonjić, budući reprezentativci i takmičari na koje smo već godinama unazad navikli da ostvaruju zapažene rezultate i ovaj put su pokazali  i opravdali očekivanja. Luka je u pojedinačnim nastupima ovojio drugo mesto u katama, prvo i treće mesto u borbama.

Jovana, kao najstariji takmičar ispred kluba je svojim nastupom još jednom potvrdila ono što se od nje kao od budućeg majstora i očekivalo, a to je kvalitet, fer i korektnu borbu, osvojivši drugo mesto u katama, i prvo i drugo mesto u borbama.

Njena mlađa sestra Jana Zimonjić, takođe je bila druga u katama i prva u borbama.

Lazar Vujadinović, Strahinja Simanić, Anastasija Aleksić takođe su osvojili medalje. Lazar Vujadinović, za vrlo malu razliku u poenima ostao je bez zlatnog odličja i ovaj put osvojio je srebrnu medalju u disciplini kate. Lazar Simanić i Anastasija Aleksić, oboje su osvojili bronzanu medalju u katama, dok je Simanić, svojim prvim nastupom u borbama takođe osvojio bronzu.

Klubske drugarice, a na tatamiju protivnice, devojke koje su rođene iste godine, a samim tim se takmiče u istoj kategoriji Helena Brković i Suzana Jerinić su teškom borbom došle do finala i oči u oči „odmerile snage“ u borbama, gde je ovaj put pobedu odnela Suzana koja je osvojila zlato, dok je Helena bila druga.

I Nikolina Lazović osvojila je zlatnu medalju u borbama.

Mešoviti kata tim u sastavu Anastasija Aleksić, Luka Mladenović i Strahinja Simanić osvojio je drugo mesto.

Tim: Suzana Jerinić, Nikolina Lazović, Helena Brković osvojio je dvostruko zlato. Zlato u borba timu, kao i zlatnu medalju u kata timu.

Na ovom takmičenju je među ostalim sudijama iz cele Srbije, pravdu delila i predsednik i trener kluba Marija Petković.

—Ne mogu biti lažno skromna i reći da nisam očekivala rezultate, jer iza nas stoji vredan i požrtvovan rad. Uvek sam ponosna na svoje učenike, pogotovu sad, kada su zaista i više nego premašili moja očekivanja i još jednom opravdali naziv kluba. Ovom prilikom bih želela posebno da istaknem Lazara Vujadinovića i Nikolinu Lazović koji svojim primerom, požrtvovanošću i radom, svakim danom pokazuju koliko na prvom mestu vole ovaj sport i kako se samo radom i zalaganjem na treninzima, može doći i dolazi do rezultata i da nikada nema odustajanja. Isidora Pantelić takođe, koja je već sad svojim prvim nastupom pokazala da je mlad i perspektivan borac, što će nadam se u budućnosti i dokazati. Što se ostalih takmičara tiče, kao i navedeni, učinili su me jako ponosnom i srećnom i jedino što imam da im poželim jeste da nastave sa radom i u narednom periodu. Posebna zahvalnost i roditeljima, bakama i dekama dece, koji su pomogli u samom odlasku na ovo takmičenje. Klub je krenuo sa upisom u karate školu, pa pozivamo sve ljubitelje karate sporta da nam se pridruze u vežbanju i druženju. Treninzi se održaaju svakog ponedeljka, srede i petka od 19:30 u Domu kulture u Konjevićima, kaže Marija Petković, predednik i trener karate kluba „Pobednik 032“ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *