Moto kros – Zlatna kaciga Aleksi Milosavljeviću

Sedmom  trkom Otvorenog moto kros šampionata Srbije voženoj u Bačkoj Palanci, spuštena je zavesa na jedan od najzanimljivijih šampionata u poslednjih nekoliko godina. Naime u svim klasama borba za šampionsku titulu vođena je bukvalno do poslednjih metara. Takmičari čačanskih klubova MK “Tanasko Rajić” i Termorad AMSK “Čačak” u Bačkoj Palanci, ali i u generalnom plasmanu postigli su zavidan uspeh, a najveći je ostvario Aleksa Milosavljević osvajanjem šampionske titule i Zlatne kacige. Nažalost ostali koji su se nalazili na domak šamšionske titule, pre svih Miloš Đorđević i Vlade Rajević vozači Termorad AMSK “Čačak”, morali su da se zadovolje vicešampionskim titulama.

U klasi MX50 u kojoj nastupaju takmičari sa navršenih pet godina starosti, pobedio je Kasza Botond („MX024“ Bačka Topola), ispred Viktora Kolnookova (MK „Extreme“ Beograd), a treće mesto je zauzeo debitant Vuk Jevtović (Termorad AMSK „Čačak“).

Ana Kolnookov (MK „Extreme“) i ovoga puta je trijumfovala u klasi MX65 u kojoj se takmiče vozači sa navršenih 12 godina starosti. Vuka Ćajić (MK „Tanasko Rajić“) je bio drugi a Noel Pešut (MK („Sagmajster tim“) Subotica) treći, što je identično generalnom poretku na kraju šampionata.

U klasi MX85 u kojoj nastupaju takmičari do 14 godina starosti, pobedio je David Vig („MX024“),drugi je bio Aleksa Milosavljević (Termorad AMSK „Čačak“) ispred Danila Crnjanskog („BAP racing team Bačka Palanka). Drugo mesto u poslednjoj ovosezonskoj trci bilo je dovoljno da se  Aleksa Milosavljević okiti  šampionskom titulom i Zlatnom kacigom Moto saveza Srbije za osvojene tri uzastopne titule šampiona, čime je stao rame uz rame sa legendama kluba Termorad AMSK „Čačak“. Učinak Alekse Milosavljevića je za svaku pohvalu i sa pravom se tek mogu od njega očekivati novi uspesi na našoj i međunarodnoj sceni.

Mark Česko („MX024“) je trijufom klasi MX2 stavio tačku na pitanje da li će ove sezone šampionska titula ostati u Bačkoj Palanci ili će je Nenad Petrović (MK „Tanasko Rajić“) ponovo doneti u Čačak.  Posle izuzetne borbe, prvo mesto je osvojio Česko ispred Nenada Petrovića i Vukašina Jablanovića( „GTC racing“ Kraljevo) što je ujedno i poredak u generalnom,plasmanu.

U klasi MX125 ukupni pobednik je gošća iz Hrvatske Mia Ribić, ovogodišnji učesnik svetkog prvenstva za žene, ispred Milana Vukajlovića (Termorad AMSK „Čačak“), dok je Strahinja Kalamković (MK „Ere“ Arilje). Treće mesto u Bačkoj Palanci Strahinji je bilo dovoljno za odbranu šampionske titule, vicešampionska je pripala Vuku Drmanacu (MM „Tanasko Rajić“) dok je kao trećeplasiran ovogodišnji Šampionat završio Milan Vukajlović (Termorad AMSK „Čačak“).

Vlade Rajević (Termorad „AMSK Čačak“) takođe je imao priliku da osvoji šampionsku titulu i zlatnu kacigu, ali ga je visoka temperatura primorala da od borbe za titulu odustane posle prve vožnje. Pobedu je izvojevao Viktor Lang, drugi je bio Stipan Kujundžić, a treći Ranko Dabović, sva trojica članovi kluba  „MX024“ iz Bačke Topole. Ovim trijumfom Viktor Lang je osvojio šampionsku titulu, vicešampion je Vlade Rajević, a treći je Stipan Kujundžić.

U klasi MXS u kojoj se takmiče vozači stariji od 50 godina, prvo mesto je zauzeo Gabor Sagmajster („Sagmajster tim“), drugi je bio Viktor Provodovski („BAP racing tim“), dok je treće mesto pripalo Branku Radanovu (MK „Tanasko Rajić“), što je ujedno i poredak u generalnom poretku na kraju Šampionata.

U ekipnoj konkurenciji klubova divizije I, šampionski trofej za ovu sezonu je odnela ekipa Termorad AMSK „Čačak“ ispred MK „Ere“ iz Arilja, dok je treća ekipa MK „Tanasko Rajić“. U amaterskoj konkurenciji klubova II divizije, trijumfovala je ekipa „MX024“ iz Bačke Topole, ispred kraljevačkog „GTC racinga“ i „Sagmajster tima“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *